joi, 20 martie 2014

Relaxarea ;)

                   Relaxarea- factor determinat al invataturii accelerate.

  Efectele relaxarii
      Capacitatea de invatare este afectata puternic, daca la nivelfizic sau psihic exista tensiuni; se cunoaste efectul lor asupra starilor psihice , de exemplu, in timpul examenelor, cand ''tracul'' blocheaza mecanismele memoriei (lucrurile bine stiute sunt uitate complet si orice incercare de a ti le reaminti nu face decat sa te indeparteze si mai mult de ele).
      Primul scop al relaxarii este de a elimina tensiunile de la toate nivelurile. Invatarea este optima atunci cand corpul este relaxat, iar mintea in stare de receptivitate (''in alerta'').
      Relazarea este folosita pentru a atinge ''stari de constiinta modificata'', care maresc capacitatea de intelegere si de asimilare a informatiilor, iar, prin antrenament mai indelungat, se obtine accesul la starile de supraconstiinta. La cel relaxat fizic si psihic, ideile sunt libere sa ocupe tot campul constiintei, ceea ce deschide calea gandiriicreative, deoarece ideile ii vin limpede si fulgerator in minte.
      Relaxarea profunda realizeaza o decuplare partiala a simturilor si, in acelasi timp, o mai mare acuitate mintala, vizuala si auditiva, iar reactiile sunt mai rapide. Invatarea pe fond de relaxare este ideala, obtinandu-se o eficienta foarte mare. Creierul relaxat este foarte receptiv la informatii, favorabil imaginatiei si gandirii creatoare; in astfel de momente se decopera usor solutii la cele mai dificile probleme.


                                                                                                        Frumos spus <3   Ade:* 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu