Duminica poate fi denumita perfecta in adevartul sens al cuvantului atunci cand prepari aceste mini prajituri <3
Pot sa spun ca imi plac la nebunie briosele, dar nu numai rezultatul final ma incanta ci si prepararea in sine, deoarece ma relaxeaza sa fac dulciuri <3 <3
Reteta initiala arata asa:
Ingrediente:
- 250 grame făină
- 150 grame zahăr
- 6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
- ¼ linguriţă sare
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 110 grame unt topit
- 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
- coajă de la 1 portocală
- 2 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 12 bucati
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Amestecaţi într-un vas adânc ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
- Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
- Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.Nu folosiţi mixerul şi nu amestecaţi prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.
- Adăugaţi fulgii de ciocolată şi încorporaţi-i uşor.
- Ungeţi formele de brioşe cu foarte puţin ulei.Dacă nu aveți forme de brioșe – tavă sau forme individuale de silicon – puteți cumpăra forme de unică folosință din aluminiu.
- Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă.
- Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.În funcție de ce fel de forme de brioșe aveți, asigurați-vă că rămâne spațiu (cam de un deget) până la buza formei. Nu turnați cocă până sus.
- Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute.Dacă aveţi un cuptor cu ventilaţie, nu folosiţi ventilaţia deoarece aluatul fragil al brioşelor se va deforma şi coace ca atare.
- Verificaţi brioşele după 15 minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.
Este o reteta din punctul meu de edere 9si al papilelor mele gustative) foarte buna si iti satisface pofta de briose(la mine functioneaza).
Azi din lipsa unor ingrediente am zis sa mai personalizez putin reteta :D
Nu am facut schimbari drastice dar au un gust mai diferit si chiar mai bun decat deobicei, secretul este sa jonglezi putin cu ingredientele. <3
Reteta arata asa:
(reteta de sus este pentru 12 portii dar eu am voit sa imi iasa mai multe)
Ingrediente:
- 400 g faina
- 250 g zahar
- 1 pilc de praf de copt
- o jumatate de lingurita de sare
- 2 oua
- 400 ml lapte
- 150 g unt topit (iar atunci cand l-am pus sa il topesc am mai adaugat putin ulei)
- 2 pliculete de zahar vanilat
- am adaugat esenta de rom si am gasit prin dulap o esenta de cirese si am zis sa adaug si putin din ea (ia oferit un gust deosebit aluatului)
- o ciocolata pe care am maruntit-o
Modul de preparare l-am urmat in tocmai pe cel de sus si totul a decurs foarte bine. :)
Mie mi-au iesit 35 de bucati desi trebuiau sa fie 36 dar fratiorul meu mai mic are o mare placere sa manance aluat crud (semana cu mine :D)
Am niste poze ca sa va arat tot procesul (ma scuzati daca sunt cam miscate :D )
Aici sunt toate ingredientele care le-am folosit, stiu ca acolo apare si o glazura dar pana la urma am zis ca o sa o folosesc cu alta ocazie :)
Dupa ce am incorporat ingredientele umede cu cele uscate si pregateam ciocolata pentru maruntire :)
Dupa ce am adaugat ciocolata si am pregatit tava :D
Aluatul era pregatit pentru a intra in cuptor :)
Aici eram mandra pentru ca aratau asa de bine :D
Si finalul surprinzator <3 <3 <3 , cele 35 de briose care asteptau sa fie savurate :)
Au fost foarte bune, va urez pofta buna daca doriti sa incercati varianta mea sau pe cea originala!
Va multumesc, azi am fost eu, cealalta jumate de blog, Adelina <3 <3
VA ROG SA DATI +1 LA ACEASTA POSTARE DACA V-A PLACUT!
UNDE NE PUTETI GASI:
GOOGLE PLUS: Viata adolescentilor (Teen's life)
FACEBOOK: Viata adolescentilor - Teen's life
TUMBLR: viata adolescentilor
INSTAGRAM: TEENSLIFE.VIATAADOLESCENTILOR
FACEBOOK: Viata adolescentilor - Teen's life
TUMBLR: viata adolescentilor
INSTAGRAM: TEENSLIFE.VIATAADOLESCENTILOR
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu