marți, 25 martie 2014

Top 15 locuri de vizitat in lume


      Heei :) Asa cum ati vazut si in titlu, in aceasta postare vom vorbi despre 15 locuri de vizitat in lume. Spun de la inceput ca sunt mult mai multe locuri, asa ca, cel mai probabil o sa mai realizez si alte topuri, unul din ele sigur cu tiltul "Orase de vizitat in Romania". :) Locatiile sunt puse in ordine aleatorie. Enjoy!!                                                                                        
                                                                                             -Alexandra :*


1. Paris. Capitala Frantei nu mai necesita prezentari: arta, cultura, istorie, moda, toate acestea se regasesc in acest oras de poveste. Cateva locuri sau monumente ce merita vizitate sunt: binecunoscutul Turn Eiffel, Arcul de Triumf , cabaretul Moulin Rouge, bulevardul Champs Elysees, Basilica Sacre Coeur, Notre Dame, muzeul Louvre.















2. Londra. Locuri de vizitat in capitala Angliei: Big Ben- ul, Turnul Londrei, muzeul Madame Tussauds, Ochiul Londrei. De asemenea, nu ratati o plimabare cu faimoasele autobuze supraetajate.








3.  Venetia. Orasul din Italia este cunoscut mai ales pentru strazile sale inundate. O plimbare cu gondola ar trebui sa fie nelipsita din programul stabilit. Si Carnavalul mastilor reprezinta o atractie a acestui oras.

                                                                           






4. Praga. Capitala Cehiei reprezinta o alegere perfecta pentru oricine doreste o vacanta relaxanta, intr-un oras unde atmosfera secolelor trecute inca se pastreaza.






5. Atena. Santorini.  Atat capitala, cat si insula greaca reprezinta un loc unde vestigiile istorice s-au pastrat in timp: Atena este nucleul unei vechi civilizatii, iar insula Santorini este locul unde vechiul intalneste modernul.






6. Roma. Capitala Italiei este de asemenea un loc unde istoria se pastreaza vie pana in zilele noastre. Cateva exemple sunt Colosseum- ul sau Columna lui Traian. 







7. Barcelona.  Madrid. Berlin. Orasele din Germania alcatuiesc perfect o przentare a tarii. Locurile sau monumentele ce merita vizitate sunt: Zidul Berlinului, Biserica Sagrada Familia, Piata din Madrid.







8. Moscova. Capitala Rusiei este si ea un loc de amintit, cladirile impartasind parte a istoriei.





9. Istanbul. Capitala Turciei reprezinta un loc pentru toti, arhitectura si aerul oriental cucerind pe oricine.





 10. New Delhi. Reprezentantul orasului indian este celebrul Taj Mahal, una din cele 7 minuni ale lumii moderne.







11. Tokyo. Orasul nipon reprezinta o mare atractie atat pentru cei interesati de tehnologia de ultima generatie, cat si pentru cei care vor sa descopere cultura si civilizatia locala.





  

12. New York. Los Angeles. San Francisco. Las Vegas. Metropolele alcatuiesc o imagine in ansamblu, acesta fiind motivul pentru care le-am pus pe toate la un loc. New York- ul si Los Angeles- ul reprezinta cele mai cunoscute orase americane, datorita monumentelor, Statuia Libertatii, respectiv sigla Hollywood de pe muntele din apropierea "Cetatii Filmului". San Francisco este recunoscut mai ales pentru podul Golden Gate, in timp ce Las Vegas-ul pentru viata de noapte. Totusi, aceste orase au si un punct comun: cladirile foarte inalte, zgarie- norii.









13. Toronto. Metropola canadiana este si ea un simbol al continentului nord-american, alaturi de orasele mentionate mai sus.






14. Rio de Janeiro.  Fosta capitala ramane in continuare un oras ce merita vizitat. Poate cel mai cunoscut aspect legat de acesta este carnavalul anual, unde scolile de samba se intrec defiland pe strazi.








15. Sydney. Orasul australian incheie topul nostru. Un oras modern, Sydney este recunoscut mai ales pentru opera in forma de scoica.








 
  










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu